BIOGRAFIE

Sin7sinS is een female fronted metalband die zichzelf onderscheidt door hun unieke geluid van donderende drums, scheurende gitaren en adembenemende vocalen. Zowel schoon en puur als wel verstoord en pervers.

Wat begon als project werd aan het einde van 2007 een band met vaste line-up door het vinden van de juiste muzikanten met een gezamenlijk doel. Sin7sinS kwam tot volwassenheid en produceerde dat jaar nog een demo. Een demo die ze direct onder de aandacht bracht van de pers en leidde tot een aantal fantastische live shows, waarvan de eerste werd gespeeld in het beroemde Paradiso in Amsterdam. In 2008 tourde de band door Nederland als onderdeel van de Jägermeister Tour line-up en werden ook al shows in België en Italië gespeeld. In 2010 nam Sin7sinS haar eerste full-lenght album op, getiteld "Perversion Ltd." en tekende zij voor dit album bij het Duitse label Massacre Records. Het album werd in oktober 2010 officieel wereldwijd gelanceerd en werd zeer goed ontvangen door pers en media alom.

Na in 2011 diverse shows gespeeld te hebben met enkele grote namen uit het genre (o.a. Epica, Sepultura, Leaves’ Eyes) werd in mei 2012 in samenwerking met Suburban Records het tweede album uitgebracht, getiteld “Carnival of No Tomorrow”. Dit album, met bijdrages van gastvocalisten Mark Jansen (Epica/MaYaN) en Dan Swanö (tevens verantwoordelijk voor productie en mix), ontving vele lovende kritieken uit binnen- en buitenland en werd wederom opgevolgd door vele succesvolle shows in heel Nederland.

Al vroeg in 2013 werd voorzichtig begonnen met het schrijven en opnemen van het derde album. Vele songs werden geschreven en opgenomen maar lang niet allemaal haalden ze de uiteindelijke selectie. Aan het eind van 2013 begonnen de definitieve songs voor het album steeds meer vorm te krijgen en was tevens de eerste Europese tour voor de band een feit. Samen met de Duitse bands Leaves’ Eyes en Atrocity werden, naast in Nederland ook shows gespeeld in Duitsland, Oostenrijk en Italië. Begin 2014 werd het schrijfproces voor het nieuwe album voltooid en werden 10 songs opgenomen. Het album genaamd “Purgatory Princess” is wederom gemixt en geproduceerd door de Zweedse metal-legende Dan Swanö en wordt uitgebracht via Suburban Records.

Sin7sinS heeft de afgelopen jaren haar strepen verdiend binnen de female fronted metalscene en staat bekend om haar veelzijdigheid en vernieuwing, zowel muzikaal als qua podiumpresentatie. Ook dit album laat weer een nieuwe sound horen van de band en bevat het meest stevige werk tot op heden. Na enkele wisselingen in band line-up is Sin7sinS nu helemaal klaar om opnieuw de podia te bestormen. Het album “Purgatory Princess” zal op 24 november 2014 officieel uitkomen en vanaf die datum ook als download verkrijgbaar zijn.   SIN7SINS IS:
 
LOTUS
TRISTAN
LOTUS
VOCALEN
TRISTAN HEX
GITAAR
   
CORBIN CROW
BASS
GEN MORPHINE GITAAR/VOCALEN
   
 
TOMMY P.
DRUMS
 
   
ALBUM


VIDEOUPCOMING SHOWS
TWEETS
SOUNDCLOUD

FACEBOOK